ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

Θέμα: Πιστοποίηση ποιότητας της εκπαιδευτικής λειτουργίας και του παρεχόμενου διδακτικού έργου

Προς: Τους γονείς / κηδεμόνες / σπουδαστές/τριες

Κάθε νέα σχολική χρονιά που είναι να ξεκινήσει αποτελεί για μας μια νέα πρόκληση: Να αξιολογήσουμε και να αναμετρηθούμε με το παρελθόν και συγχρόνως να προετοιμαστούμε και να δούμε το μέλλον με νέα ματιά. Σε μια εποχή που όλα αντιγράφονται, εμείς αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια πιο ριζοσπαστική ανανέωση:

Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα πιστοποίησης της ποιότητας της εκπαιδευτικής λειτουργίας, του παρεχομένου διδακτικού έργου και της αποτελεσματικής διοίκησης της ξενόγλωσσης εκπαιδευτικής μονάδας.

Η πιστοποίηση ποιότητας και η αξιολόγηση αφορά πλέον ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορά την πιστοποιημένη ποιότητα προϊόντων, αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς ή μη. Η διασφάλιση της ποιότητας επιτυγχάνεται μέσα από τους ελέγχους που διεξάγουν ειδικοί Οργανισμοί Πιστοποίησης. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ‘‘Ιδιαίτερο’’ εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ποιότητας σχετικά με την οργάνωση και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μας πρέπει να εφαρμόζει πιστά τις προδιαγραφές για τη διασφάλιση της ποιότητας παρεχομένου εκπαιδευτικού έργου στον τομέα των ξένων γλωσσών. Ο έλεγχος και η πιστοποίηση παρέχονται από μεγάλο οργανισμό πιστοποίησης ποιότητας της Μεγάλης Βρετανίας. Οι συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή της ποιότητας θα διαρκέσουν κάποιους μήνες μέχρι την τελική επιθεώρηση. Πιστεύουμε ότι μετά την τελική επιθεώρηση το σχολείο μας θα είναι και επίσημα πλέον πιστοποιημένος εκπαιδευτικός οργανισμός, έτσι ώστε να παρέχει στους σπουδαστές/ τριες μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες.

Για τη καλύτερη εξυπηρέτηση σας θα βρείτε έτοιμη την παραγγελία των βιβλίων σας, τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τώρα από όλα τα βιβλιοπωλεία της Σύρου. Όπως σας προαναφέραμε, με την ένταξη μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ποιότητας σχετικά με την οργάνωση και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, θα έχουμε ποικίλες εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, θεμελιώνεται ένα ανάλαφρο πρόγραμμα, που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα με ουσιαστική γλωσσική εξάσκηση μες στη τάξη και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Παράλληλα, μαθητές που θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία στην ύλη θα έχουν οργανωμένη στήριξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ο σκοπός της ενέργειας αυτής, είναι η αποφυγή της κάθε αποτυχίας του μαθητή στις εξετάσεις. Επιδιώκουμε οι σπουδαστές μας να είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση να μαθαίνουν να προχωράνε μπροστά και εμείς πλάι τους να βαδίζουμε για την επίτευξη των στόχων τους.

Σας ευχαριστώ, για τη μέχρι σήμερα συνεργασία σας.

Έναρξη μαθημάτων 5 Σεπτεμβρίου

Με εκτίμηση,
Υπεύθυνη Σπουδών
Άντζυ Σαγκριώτη

Newsletter